Askartelu ideat kodin sisustukseen

post thumb
Harrastukset
by Katja/ on 13 Aug 2022

Askartelu ideat kodin sisustukseen

Askartelu on monelle mielekästä puuhaa ja sillä saa aikansa kulumaan sekä kodin sisustukseen jotakin uutta ja mielekästä. Pienellä vaivalla voi tehdä seinälle uuden taulun, vaikka itse ei olisikaan käytännössä mikään taiteilijasielu. Sohvalle voi askarrella tyynyt tai pelkästään päällystää vanhan tyynyn uudella kankaalla. Erilaisia ripustettavia koristeita on paljon ja niitä voi tehdä täysin oman värimaailmansa ja tyylinsä mukaan. Askartelu ideat eivät aina ole edes vaikeita ja hankalia toteuttaa, paljon onkin siitä kiinni, että löytää sopivat ideat ja lähtee niitä rohkeasti työstämään. Koristeilla ei ole tarkoitus miellyttää vieraita, vaan niistä on saatava itse mahdollisimman paljon, hyvää mieltä ainakin.

Miten askartelu ideat löytää?

Askartelu ideoiden löytäminen on suhteellisen helppoa. Kun pitää silmänsä jatkuvasti auki, voi löytää uusia ideoita jopa kotipihasta. Saman voi toteuttaa myös sisällä ja nopeasti huomaakin, että jostain vanhasta koristeesta saa tuunaamalla uuden, entistä paremman. Värit ja kuviot voivat muuttua matkalla, vaikka esine pysyykin samana.

Kirpputoreja kierrellessä eteen voi tulla jokin esine, joka on aivan upea, mutta väärän värinen tai väärää materiaalia. Sitä ei kannata jättää ostamatta vaan tehdä heti suunnitelman, miten siitä saa pienellä vaivalla muunnettua itselleen paremmin sopivan. Tällainen esine on loppujen lopuksi halpa, vaikka siihen joutuisi ostamaan jotakin lisää saadakseen sen näyttämään paremmalta kuin ennen.

Metalliset vanhat esineet saattavat olla ruosteessa ja näyttävät juuri siltä, että ne hajoavat käsiin, mutta pienen entisöinnin jälkeen niissä on täysin uusi hohto. Pienimuotoista entisöintiä voi tehdä kotona ja harjoittelun jälkeen kykenee nopeasti huomaamaan, mitkä esineet ovat sellaisia, joiden kohdalla voi ryhtyä tekemään ehostusta. Entisöinti on samanlainen kuin Siirto kasinot, aluksi tuntuu, ettei niitä löydy mistään, mutta loppujen lopuksi niitä voi löytyä enemmänkin.

Maalauskin on askartelua

Maalaus on varsin mukavaa askartelua ja sen parissa aika kuluu todella nopeasti. Aina ei tule edes ajatelleeksi, että huonekaluja tai kaapin ovia ei tarvitse maalata kokonaan vaan riittää kun taituroi niihin kuvioita esimerkiksi pistemaalauksella. Se on ehkä hidasta, koska alimmaisen kerroksen on ensin annettava kuivua ennen kuin seuraavaan kerrokseen voi lisätä maalia.

Puisia astioita on myös monenlaisia ja sellaisia voi käyttää sekä kotona että mökillä. Vanhat astiat saa näyttämään täysin uusilla, jos niiden pintaa piristää askartelumaaleilla. Kulho saa nopeasti uuden ilmeen ja erivärisistä kulhoista jokainen löytää oman suosikkinsa, josta haluaa aina syödä aamiaisensa. Tällä samalla periaatteella voi koristella puisen tarjottimen sekä muita puisia esineitä.

Lampunvarjostimista sekä muista voi tehdä itselleen uusia sisustustuotteita hyvin pienellä vaivalla. Parasta itsetehdyissä tai koristelemissa esineissä on se, että niistä saa juuri sellaisella sävyllä varustettuja kuin haluaa. Myös joidenkin esineiden muotoa voi muuttaa pienellä vaivalla ja esine on jälleen kuin uusi. Lampunvarjostimet onkin juuri sellaisia, joiden kanssa voi askarrella todella paljon.

Rohkeat askartelu ideat

Ensimmäiset askartelu ideat toteuttaa yleensä vähän vaisummin ja kun kokemus kasvaa myös ideoihin tulee huomattavasti lisää rohkeutta. Värisävyjä uskaltaa käyttää näkyvämmin ja ideoita sävyihin voi etsiä kauden sisustusideoista. Sisustamisesta voi tulla hyvinkin edullista, jos antaa itselleen mahdollisuuden luoda niin sanotusti omaa taidetta. Siitä ei voi sanoa, onko se oikein vai väärin, se on juuri sitä, mitä itse haluaa.

Värien käyttö onkin askartelussa kaikkein tärkeintä ja jos aiheesta innostuu toden teolla, onkin hyvä tutustua värijärjestelmiin, jolloin löytää hyvin helposti oikeat, keskenään yhteensopivat värit. Mitä enemmän väreistä oppii, sitä mielenkiintoisemmaksi myös askartelu tulee. Sisustukseen voi tehdä enemmän itse ja kaiken kruunaa jokin tyylillä tehty katseenvangitsija, joka pitäisi jokaisessa huoneessa olla.