Viimeisimmät artikkelit

Harrastukset
Pääsiäiskortti askartelu on ajankohtaista
by Katja/ on 29 Jan 2024

Pääsiäiskortti askartelu on ajankohtaista

Tammikuu on lopuillaan ja helmikuu on alkamassa, joten nyt voi jo alkaa harkitsemaan pääsiäisen erilaisia askarteluja. Jos helmikuussa aloittaa, ei ainakaan mikään jää viime tippaan. Pääsiäiskortti askartelu onkin hyvä aloittaa riittävän ajoissa, että kortit ehtivät vielä postin kuljetettavaksi. Vuonna 2024 pääsiäinen on 29.3.-1.4. Samalla voi kaivella ideoita pääsiäistipun ja pääsiäismunan askarteluun. Mistä pääsiäiskortti askartelu on hyvä aloittaa? Tässä vaiheessa on hyvä aloittaa ideoiden etsiminen, jolloin pääsiäiskortti askartelu on saanut loistavan aloituksen.

Harrastukset
Positiiviset askartelun vaikutukset
by Katja/ on 07 Nov 2023

Positiiviset askartelun vaikutukset

Askartelua on monenlaista eikä koskaan voi sanoa, mikä tyylilaji on kaikkein paras. Mikä sopii yhdelle, ei välttämättä ole sopiva toiselle. Siksi olemmekin onnekkaita, koska tekotapoja on paljon ja askartelun vaikutukset ovat joka tapauksessa aina positiiviset. Mihin kaikkeen askartelu mielekkäällä tavalla vaikuttaa? Askartelun vaikutukset aivoihin Positiivisia vaikutuksia on monenlaisia, mutta yksi tärkeimmistä on se, että aivot saavat mielekästä toimintaa. Useinkaan ei tule edes ajatelleeksi, miten askartelulla rasittaa aivoja, mutta se tapahtuu positiivisella tavalla.

Harrastukset
Askartelu ideat kodin sisustukseen
by Katja/ on 13 Aug 2022

Askartelu ideat kodin sisustukseen

Askartelu on monelle mielekästä puuhaa ja sillä saa aikansa kulumaan sekä kodin sisustukseen jotakin uutta ja mielekästä. Pienellä vaivalla voi tehdä seinälle uuden taulun, vaikka itse ei olisikaan käytännössä mikään taiteilijasielu. Sohvalle voi askarrella tyynyt tai pelkästään päällystää vanhan tyynyn uudella kankaalla. Erilaisia ripustettavia koristeita on paljon ja niitä voi tehdä täysin oman värimaailmansa ja tyylinsä mukaan. Askartelu ideat eivät aina ole edes vaikeita ja hankalia toteuttaa, paljon onkin siitä kiinni, että löytää sopivat ideat ja lähtee niitä rohkeasti työstämään.

Harrastukset
Käsitöiden myynti netissä voi kannattaa
by Katja/ on 18 Jun 2022

Käsitöiden myynti netissä voi kannattaa

Käsityöt ovat monelle intohimo jopa siinä määrin, että käsitöitä tulee tehtyä enemmän kuin omiin tarpeisiin. Kodista saattaa jopa alkaa tila loppua suuren käsityömäärän vuoksi. Tällöin käsitöiden myynti netissä voi olla loistava idea. Näin saat lisää tilaa kotiin, saat jaettua kauniita töitäsi ja kaiken lisäksi saat vieläpä ylimääräistä rahaa. Käsitöiden myymiseen netin kautta on monia vaihtoehtoja ja muutama tärkeä asia kannattaakin selvittää ennen myymistä. Käsitöiden myynti netissä vaatii hieman suunnittelua Käsitöiden myyjän kannattaa ensinnäkin selvittää missä tuotteita kannattaa myydä.

Harrastukset
Vessapaperirulla-askartelu aikuisille
by Katja/ on 18 Jun 2022

Vessapaperirulla-askartelu aikuisille

Vessapaperirulla-askartelu on hauska, helppo ja edullinen askarteluidea. Vessapaperirullia kertyy lisäksi erittäin nopeasti suuri määrä ja ne on sen jälkeen helppo hyödyntää askarteluun. Askarteluun käyvät hyvin myös talouspaperirullat. Vessapaperirullista askartelu sopii koko perheelle aina aikuisia myöten. Tämä teksti antaakin vinkkejä nimenomaan aikuisille sopivaan vessapaperiaskarteluun. Monet askarteluideat ovat toteutettavissa erittäin helposti välineillä, jotka löytyvät usein jo valmiiksi kotoa. Vessapaperirulla-askartelu tarjoaa loputtomasti ideoita Askartelua vessapaperirullista voisi suositella kaikilla askartelusta kiinnostuneille, sillä se tarjoaa lähes loputtomasti ideoita.

Harrastukset
Trendikkäitä maalattuja kiviä koristeeksi
by Katja/ on 26 Mar 2022

Trendikkäitä maalattuja kiviä koristeeksi

Maalattuja kiviä voi käyttää koristeena monessa paikassa. Ne ovat todella ihastuttavia kotipihassa ja puutarhassa, mutta niitä voi myös hyödyntää sisätiloissa. Aiheesta riippuen ne sopivat esimerkiksi pihapiirissä olevan tekolammen tai muun vesielementin läheisyyteen koristeeksi. Eri muotoisista kivistä saa mielenkiintoisia koristeita ja niitä maalatessa voi antaa mielikuvituksen lentää toden teolla. Isompia kiviä kannattaa hyödyntää ulkona tai terassilla ja pienempiä voi asetella kirjahyllyyn tai työpöydälle. Itsetehtyä taidetta koristekivillä Kiviä voi maalata itse tai ostaa niitä maalattuna.

Harrastukset
Helppoja maalausideoita
by Katja/ on 20 Jan 2022

Helppoja maalausideoita

Kaunista taidetta voi tehdä melko helposti ja etenkin aloittelevan taiteilijan kannattaa lähteä liikkeelle yksinkertaisten tekniikoiden ja toimivien vinkkien avulla, jolloin omaan tekemiseen saa lisää varmuutta. Helppoja maalausideoita löytyy yllättävän paljon muun muassa abstraktin taiteen, akryylimaalauksen ja piirtämisen saralta. Tärkeää on tietenkin myös huolehtia siitä, että välineistö on kunnossa ja tarvikkeet hankittu. Sen jälkeen voi päästää luovuuden valloilleen. Toimivia ja helppoja maalausideoita aloittelevalle taiteilijalle Helppoja piirustuksia ja maalauksia voi tehdä jokainen, joka on kiinnostunut taiteen tekemisestä.

Harrastukset
Helpot origamit
by Katja/ on 17 Nov 2021

Helpot origamit

Origami tarkoittaa paperin taidokasta taittelua ja niistä saa syntymään upeita paperiesineitä koristeeksi. Paperintaittelu on lähtöisin Japanista ja sillä onkin vahva yhteys japanilaiseen kulttuuriin. Nykyään taitteluharrastus on levinnyt jo kaikkialle maailmaan. Origami sanassa ’ori’ tarkoittaa ’taitettu’ ja ’kami’ on ’paperi’. Helpot origamit ovat vasta-alkajalle hyvä aloitus ja niiden kautta oppiikin taittelemaan paperia varsin nopeasti. Aluksi kelpaa hyvin tavallinen valkoinen kopiopaperi, mutta kun into ja taidot kasvavat, voi hyvin hankkia kunnollista paperia.

Harrastukset
Luonnonmateriaalit helppoon askarteluun
by Katja/ on 12 Nov 2021

Luonnonmateriaalit helppoon askarteluun

Luonnonmateriaalit ovat kauniita ja helposti saatavilla lähimetsästä tai jopa omasta kotipihasta. Niitä voi hyödyntää omaa mielikuvitustaan käyttäen hyvin monipuolisesti sisustamisessa. Luonnonmateriaaleista saa luotua lukuisia erilaisia koristeita niin sisä- kuin ulkotiloihinkin. Lisäksi niiden avulla askarteleminen tarjoaa mukavaa tekemistä koko perheelle aina perheen pienimmistä vanhimpiin saakka. Lue seuraavaksi kertomamme vinkit luonnonmateriaaleista tehtäviin erittäin helppoihin askarteluideoihin ja käsitöihin! Luonnonmateriaalit maalaamisesta pitäville Kivet ovat loistava luonnonmateriaali askarteluun. Niistä saa luotua hyvin värikkäitä, tyylikkäitä ja persoonallisia koristeita maalaamalla ne.

Harrastukset
Askartelulehti antaa inspiraatiota ja ohjeita
by Katja/ on 23 Aug 2021

Askartelulehti antaa inspiraatiota ja ohjeita

Askartelulehti on jokaisen intohimoisen askartelijan toive. Käsityölehdistä löytyy usein ainutlaatuisia ohjeita, joita ei netistä löydä. Ne tarjoavat paljon muutakin hyödyllistä askartelutietoa, jonka avulla voi oppia esimerkiksi uusia tekniikoita tai saada tietoa uusista askarteluvälineistä. Suomessa on saatavilla useita askartelulehtiä, joista löytyy monille askartelijoille juuri itselle sopiva lehti. Kannattaa kuitenkin tutustua hieman eri lehtien tyyleihin ja tarjontaan ennen tilaamista, sillä lehtitilaus voi olla melko kallis kertaostos. Valitse sopiva askartelulehti Suomessa toimiviin askarteluohjeita jakaviin lehtiin kuuluu esimerkiksi askartelulehti Taika.

Harrastukset
Askartelulehti voi inspiroida kokeilemaan uutta
by Katja/ on 08 Aug 2021

Askartelulehti voi inspiroida kokeilemaan uutta

Jos käsillä tekeminen on se oma juttu ja kaipaa uusia ideoita, kannattaa kaupasta napata mukaan askartelulehti ja alkaa toteuttamaan sieltä löytyviä vinkkejä. Askartelu ei siis ole todellakaan vain jotain, mitä lapset touhuavat kouluissa ja kerhoissa. Se on myös aikuisille sopivaa kivaa ja mahdollisuudet ovat lähes rajattomat, mitä voi käsillään näpertää. Esimerkiksi kausikoristeita tehdään melko paljon ja jo vaikka suodatinpusseilla ja halvoilla LED -valoilla päästään pitkälle. Askartelulehti voi antaa myös ideoita lahjoihin Jos haluaa antaa ystävilleen tai läheisilleen itse tehtyjä lahjoja, voi lehdestä saada hyviä vinkkejä mitä tekisi.

Harrastukset
Helppoa, kun valitset edulliset askartelutarvikkeet netistä
by Katja/ on 12 Jun 2021

Helppoa, kun valitset edulliset askartelutarvikkeet netistä

Askarteluharrastuksen alkuun pääsee helposti käyttämällä tuttuja kotoa löytyviä materiaaleja, joista saa hetkessä valmistettua kivoja ja käytännöllisiä esineitä hyötykäyttöön. Voit päällystää ja liimata metallitölkin tai pahvirasian kauniilla kankaalla tai tapetin palalla – ja kas, uusi säilytysastia on valmis juuri halutun kokoisena. Omin käsin aikaansaadut asiat tuottavat iloa ja innostavat jatkamaan harrastusta. Seuraava askel on hankkia harrastukseen oikeat välineet, jolloin löydät edulliset askartelutarvikkeet netistä. Löydä edulliset askartelutarvikkeet netistä, markkinat ovat valtavat! Kun käden ulottuvilla on hyvät askarteluvälineet, on tekeminenkin helppoa ja mukavaa.

Harrastukset
Villasukan kutominen
by Katja/ on 25 Mar 2021

Villasukan kutominen

Villasukan kutominen on taito, joka ei aivan jokaisella ole näinä päivinä enää hallussa. Kuitenkin villasukkia pidetään arvossaan ja ne ovat melko haluttuakin tavaraa. Kutominen ei ole vain mummojen hommaa, vaan monet nuoretkin innostuvat aiheesta sekä ovat hyvin näppäriä siinä. Onkin mukavaa, jos voi yhdessä isovanhempiensa kanssa harrastaa samaa asiaa tuoden sukupolvia lähemmäs toisiaan. Sukkia voi tehdä sillä mallilla, mikä sattuu miellyttämään. Voi luoda omaa tai hyödyntää valmiita ohjeita. Villasukan kutominen on hyödyllistä ja hauskaa Kautta aikojen ovat villasukat olleet se, mitä isovanhempien joulupaketeista paljastuu.

Harrastukset
Askartelu luonnonmateriaaleista on iloista ekologiaa
by Katja/ on 05 Feb 2021

Askartelu luonnonmateriaaleista on iloista ekologiaa

Kautta aikojen luonnonmateriaaleja – kukkia, puun oksia ja lehtiä, kaisloja, risuja – on käytetty kun on ollut tarvetta erilaisista arjen esineistä. Luonnonmateriaalit ovat hyvä valinta myös askartelun raaka-aineiksi. Luonnossa kulkija löytää niitä ilmaiseksi ja luonnonmateriaaleista askartelussa toteutuu ekologia ja kierrätys parhaimmillaan. Koristeita ulko- ja sisäkäyttöön Sammalsydämet ja risusydämet ovat oivallisia seinäkoristeita niin sisällä kuin ulkona. Kävyistä ja havuista voi tehdä kauniita kransseja ja hyödyntää niitä erilaisissa asetelmissa. Tietyt luonnontuotteet, kuten sammalet ja havut, säilyvät parhaiten vihreinä ja kauniina ulkoilmassa, kun taas sisätiloissa ne pysyvät kauniina korkeintaan kuukauden.

Harrastukset
Helpot käsityöt
by Katja/ on 14 Jan 2021

Helpot käsityöt

Käsitöiden harrastaminen avaa uudenlaisen maailman, sillä mahdollisuuksia on rajattomasti. Vasta-alkajalle löytyy monia vaihtoehtoja ja vinkkejä, kuinka aloittaa käsin tekeminen. Ei kannata lannistua, vaikka neulepuikot eivät pysy käsissä, sillä käsillä voi tehdä monenmoista! Millaisesta työstä voi aloittaa? Käsityöharrastuksen voi aloittaa vaikkapa tuunaamalla kodin sisustusta. Jos esimerkiksi kynät tai muut pienet esineet lojuvat hajallaan, voi askarrella niille säilytyspurkkeja. Lasi- tai metallipurkit, esimerkiksi säilyketölkit, sopivat kynien säilyttämiseen. Purkkien pinnat voi päällystää kankailla, papereilla tai vaikka erivärisillä langoilla.

Harrastukset
Online casino -aiheiset askarteluideat
by Katja/ on 24 Nov 2020

Online casino -aiheiset askarteluideat

Online casino on monille suomalaisille tuttu paikka, sillä suomalaiset tunnetaan hyvin ahkerana rahapelikansana. Suuri osa täysi-ikäisistä suomalaisista onkin joskus pelannut jotain kasinopeliä, kuten esimerkiksi pokeria, blackjackia, kolikkopeliautomaattia tai vaikkapa lyönyt vetoa urheilusta. Moni on myös siirtänyt pelaamisensa kokonaan tai osittain kioskeilta ja kaupoista netin helppoon maailmaan. Casino sivut ovat siis hyvin tuttuja lukuisille suomalaisille. Online casino ei kuitenkaan ole ainoa paikka, jossa voi pelata kasinopelejä – se onnistuu myös kotona askartelemalla itse omat kasinovälineet.

Harrastukset
Villasukat ja koukuttava kutominen
by Katja/ on 12 Nov 2020

Villasukat ja koukuttava kutominen

Miksi villasukkien kutominen on niin hauskaa ja koukuttavaa? Se on hyödyllinen taito osata ja villasukat on mukava antaa vaikka lahjaksi. Kaikki eivät tänä päivänä enää edes osaa kutoa villasukkia. Monesti niitä näkee myynnissä kirpputoreilla. Netti on pullollaan ohjeita ja sieltä on helppo löytää omansa. Aina tuntuu myös löytyvän joku trendisukka, jota kaikki kynnelle kykenevät kutovat. Villasukat ja niiden kutominen on syvällä suomalaisessa perinteessä. Käsillä tekeminen ja siinä onnistuminen tuottaa mielihyvän tunteen.