Askartelu

Askartelu on mukava harrastus

Askartelu on mukava harrastus, jossa saa käyttää omaa luovuuttaan ja kekseliäisyyttään. Askarrella voi lähes milloin vain, kun se oikea inspiraatio iskee. Harrastuksen aloittamiseksi ei paljon muuta tarvitse, kuin liimaputkilon ja sakset. Materiaalien uusiokäyttö on suosittua ja edullista. Kuvia voi leikellä vaikka lehdistä. Aina on aihetta askarteluun, sillä pitkin vuotta on erilaisia juhla- ja merkkipäiviä, jolloin voi tehdä omat korttinsa ja koristeensa. Tällä tavalla on myös mahdollista säästää pieniä summia rahaa. Askartelussakin nousee aina välillä muotiin uusia tuulia ja netin vinkkejä sekä erilaisia blogeja seuraamalla saa käyttöön uusimmat ideat.

Askartelu on trendikästä ja nykyään ei ole yhtään kummallista harrastaa kotona. Aina ei tarvitse lähteä erilaisille kursseille ja tarvitsemansa askartelutarvikkeet on helppo tilata suoraan kotiin.

askartelu

Askartelutarvikkeet uusiokäyttöön

Askartelumateriaalien ei aina tarvitse olla uusia ja ostettuja, vaan niitä voi löytää vaikka kotoa. Tässäkin vain oma mielikuvitus asettaa rajat. Uusiokäyttö sekä kierrätys ovat päivän sanoja ja niihin palaamme vielä myöhemmin tällä sivustolla.

Askartelutarvikkeiden hamstraamiseen voi myös helposti jäädä koukkuun, jos vaikka aina jotakin mukavaa nähdessään ostaa sen myöhempää käyttöä varten. Tämän tähden askartelukaapin sisältö kannattaa aika ajoin tyhjentää ja karsia sieltä pois materiaalit, joita ei ole käyttänyt. Ne voi laittaa vaikka kiertoon, sillä jollekin muulle ne voivat olla hyvinkin käyttökelpoisia.

Askarteluvinkkejä inspiraation saamiseksi

askartelu

Mikäli oma mielikuvitus ei riitä, voi askarteluvinkkejä etsiä netistä. Erilaisia blogeja seuraamalla löytyy nopeasti uusia ideoita. Esimerkiksi martoilla on mukava ja monipuolinen blogi askarteluun. Erilaisten askartelutarvikkeita myyvien liikkeiden sivuilta löytyy hauskoja vinkkejä, joista saa itse soveltamalla tehtyä mitä erilaisimpia juttuja. Mikäli ei itse jaksa miettiä askartelutarvikkeita, voi hankkia valmiin pakkauksen, josta löytyy kaikki tarvittava.

On hyvä muistaa, että askartelutarvikkeita voi kierrättää ja kierrätys on hyväksi myös luonnolle. Enemmän tästä aiheesta jatkamme vähän myöhemmin tällä sivustolla. Kannattaa liittyä vaikka johonkin askartelutarvikkeiden kierrätysryhmään, jonne voi antaa omia käyttämättömiä tarvikkeitaan. Sieltä voi vaikka löytää jotakin mukavaa itselleenkin. Kierrätyskeskuksesta löytyy aivan hyviä askarteluun soveltuvia tarvikkeita, kuten lankoja, lankarullia, helmiä sekä muuta mukavaa.

Askartelu lasten kanssa

Tutkimusten mukaan luovuus parantaa lasten älyllistä kehitystä, joten askartelu on myös hyödyllistä. Kivien maalaus ja erilaisten korujen tekeminen voi olla juuri oikeaa tekemistä perheen pienimmille. Maalatut kivet voivat lasten mielissä muuttua maagisiksi ja taika voi alkaa. Lasten kanssa askarrellessa kannattaa varata paljon aikaa ja mukavia materiaaleja on mahdollista löytää vaikka lähimetsästä tai omasta pihasta. Pihan materiaaleista tekee nopeasti hauskan peikon tai metsätontun.

On mukavaa, kun on yhteinen harrastus lasten kanssa. Ompelu ja kutominen ovat hyödyllisiä harrastuksia myös tulevaisuuteen. Lasten kanssa voi askarrella vaikka kauniin unisiepparin itselle tai lahjaksi. Siihen tarvitaan metallirengas, jonka voi päällystää puuvillalangalla. Se koristellaan kauniilla helmillä ja höyhenillä. Tarvikkeet voi tilata netistä tai löytää mistä tahansa askartelutarvikkeita myyvästä liikkeestä.