Helppoja maalausideoita

post thumb
Harrastukset
by Katja/ on 20 Jan 2022

Helppoja maalausideoita

Kaunista taidetta voi tehdä melko helposti ja etenkin aloittelevan taiteilijan kannattaa lähteä liikkeelle yksinkertaisten tekniikoiden ja toimivien vinkkien avulla, jolloin omaan tekemiseen saa lisää varmuutta. Helppoja maalausideoita löytyy yllättävän paljon muun muassa abstraktin taiteen, akryylimaalauksen ja piirtämisen saralta. Tärkeää on tietenkin myös huolehtia siitä, että välineistö on kunnossa ja tarvikkeet hankittu. Sen jälkeen voi päästää luovuuden valloilleen.

Toimivia ja helppoja maalausideoita aloittelevalle taiteilijalle

Helppoja piirustuksia ja maalauksia voi tehdä jokainen, joka on kiinnostunut taiteen tekemisestä. Akryylimaalaus sopii kaikille. Aloittelijalle kukkien maalaaminen voi olla hyvä ensimmäinen aihe. Kukkia maalaamalla pääsee kokeilemaan paljon erilaisia värejä ja sävyjä. Liikkeelle voi lähteä omia lempikukkia maalaamalla. Alkuun voi olla vaikeaa saada kukista realistisen näköisiä, mutta pienellä harjoittelulla sekin onnistuu.

Toinen hyvä aihe aloittelijalle ovat erilaiset asetelmat. Asetelmia voi rakentaa vaikkapa kivien tai muiden luonnonmateriaalien avulla. Toisaalta asetelmaan voi valita myös joitakin esineitä, kuten kahvikupin ja sanomalehden tai kynttilän ja kirjan. Asetelmien maalaaminen on kivaa ja kehittävää puuhaa. Ne mahdollistavat hyvin erilaisten tekniikoiden harjoittelun ja muun muassa erilaisten varjojen maalaamisen.

Helppoja piirustuksia vinkkien avulla

Helppoja maalausideoita ja piirustusvinkkejä kannattaa hyödyntää, kun haluaa kehittyä. Mikäli piirtäminen kiinnostaa, voi aloittaa tekemällä helppoja piirustuksia valmiiden mallien avulla. Muun muassa erilaisten sarjakuvahahmojen piirtäminen onnistuu näppärästi siten, että tulostaa valmiin kuvan tai asettelee sarjakuvalehden sivun auki ja ryhtyy sen jälkeen piirtämään mallin mukaan. Edetä kannattaa viiva viivalta ja kuvio kerrallaan. Pian itse hahmon ääriviivat on piirretty ja sen jälkeen hahmon voi värittää.

Erilaisia helppoja maalausideoita ja piirustustekniikoita voi myös yhdistää. Piirtämällä voi esimerkiksi hahmotella ääriviivat eli tehdä luonnoksen haluamalleen teokselle ja viimeistellä työn maalaamalla. Näin voi tehdä useita töitä yhtä aikaa, eli kun tekee mieli tehdä erilaisia luonnoksia, voi tehdä useita ja harjoitella piirustustekniikoita. Myöhemmin voi sitten maalailla tekemiään luonnoksia.

Maalaaminen ja piirtäminen ovat hyviä harrastuksia

Maalaaminen ja piirtäminen ovat hyviä harrastuksia sekä erinomaista vastapainoa työlle. Piirustuksia tai tauluja ei tarvitse tehdä valmiiksi alusta loppuun heti, vaan kannattaa työskennellä aina silloin, kun itsestä siltä tuntuu. Välillä voi pitää taukoja ja tarkistaa vaikka pörssikurssit ja sähköpostiviestit tai juoda kupin hyvää teetä. Pienen tauon jälkeen yleensä sivellinkin liikkuu taas sujuvammin ja paperille alkaa syntyä taidetta.

Varmaan lähes jokaisesta kodista löytyvät vesivärit, ja jos ei löydy, niin hyviä vesivärejä löytyy askarteluliikkeistä, kirjakaupoista ja jopa isoimmista marketeista. Erilaisia vesiväritekniikoita on useita. Yksi trendikäs idea, jolla saa näyttävän jäljen aikaan, on roiskia vesiväripisaroita siveltimen avulla paperille. Lopputulos on näyttävä ja persoonallinen.

Helppoja maalausideoita luonnonmateriaalien ja abstraktin taiteen avulla

Askartelu luonnonmateriaaleista on tänä päivänä suosittua. Luonnonmateriaaleja voi hyvin hyödyntää myös maalaamisessa. Luonnonmateriaaleista voi tehdä kauniin sommitelman, jonka sitten luonnostelee ja maalaa tauluksi. Muun muassa kävyt ja havunoksat sopivat tähän erittäin hyvin ja tekevät taideteoksesta mukavan eläväisen näköisen. Taideteokseen voi myös halutessaan liimata aitoja luonnonmateriaaleja, kuten kaarnaa.

Myös abstraktin taiteen tekeminen sopii aloittelijalle. Abstraktia taidetta voi tehdä hyvin omien mieltymysten pohjalta. Liikkeelle voi lähteä vaikkapa omista lempiväreistä, joita alkaa vapaasti siveltimellä vetoja tehden viedä canvas-taululle. Lopputulos voi olla yllättävä ja trendikäs.

Helppoja maalausideoita on siis todella paljon. Maalaamisen suhteen kannattaa olla rohkea. Värejä voi sekoitella keskenään ja erilaisia tekniikoita testailla vapaasti. Tärkeintä maalaamisessa on, että taiteen avulla voi ilmentää omia tuntemuksiaan ja näkemyksiään ja siirtää ne paperille tai taululle. Omaa itse tehtyä taidetta on kiva asetella esille myös kodissa ja miksei myös antaa lahjaksi ystäville.