Luonnonmateriaalit helppoon askarteluun

post thumb
Harrastukset
by Katja/ on 12 Nov 2021

Luonnonmateriaalit helppoon askarteluun

Luonnonmateriaalit ovat kauniita ja helposti saatavilla lähimetsästä tai jopa omasta kotipihasta. Niitä voi hyödyntää omaa mielikuvitustaan käyttäen hyvin monipuolisesti sisustamisessa. Luonnonmateriaaleista saa luotua lukuisia erilaisia koristeita niin sisä- kuin ulkotiloihinkin. Lisäksi niiden avulla askarteleminen tarjoaa mukavaa tekemistä koko perheelle aina perheen pienimmistä vanhimpiin saakka. Lue seuraavaksi kertomamme vinkit luonnonmateriaaleista tehtäviin erittäin helppoihin askarteluideoihin ja käsitöihin!

Luonnonmateriaalit maalaamisesta pitäville

Kivet ovat loistava luonnonmateriaali askarteluun. Niistä saa luotua hyvin värikkäitä, tyylikkäitä ja persoonallisia koristeita maalaamalla ne. Kiviksi kannattaa valita mahdollisimman sileitä ja pyöreitä kiviä, jolloin ne on helppo maalata ja ne ovat kaunis sisustuselementti. Itse maalaamisessa on vain mielikuvitus rajana. Esimerkiksi kiven maalaaminen leppäkertuksi on aloittelijoille ja lapsille sopiva maalausidea.

Askartelu luonnonmateriaaleista voi sujua jopa kotoa löytyvillä askartelutarvikkeilla. Etenkin, jos kivet sijoittaa ulos, kannattaa kuitenkin ostaa myös spray-lakkaa maalattujen kivien käsittelemistä varten. Sisätiloihin sijoitettavia kiviä ei tarvitse käsitellä lakalla. Ne voi ainoastaan maalata esimerkiksi askarteluliikkeistä saatavilla akryyliväreillä, jotka ovat turvallisia, helppokäyttöisiä ja edullisia. Näitä värejä on saatavilla mattana, kiiltävänä ja metallinhohtoisena.

Tee oma asetelmasi

Maalatut kivet näyttävät erityisen hyviltä kun ne yhdistää muihin luonnonmateriaaleihin. Esimerkiksi sammal, oksat, havut ja kävyt sopivat loistavasti erilaisiin asetelmiin niin sisälle kuin uloskin. Kivet voi jopa maalata vaikka eläimiksi ja tehdä niille muista luonnonmateriaaleista oman metsäasetelman. Ideoita asetelmiin on olemassa valtava määrä – käytä siis omaa mielikuvitustasi rohkeasti!