Pääsiäiskortti askartelu on ajankohtaista

post thumb
Harrastukset
by Katja/ on 29 Jan 2024

Pääsiäiskortti askartelu on ajankohtaista

Tammikuu on lopuillaan ja helmikuu on alkamassa, joten nyt voi jo alkaa harkitsemaan pääsiäisen erilaisia askarteluja. Jos helmikuussa aloittaa, ei ainakaan mikään jää viime tippaan. Pääsiäiskortti askartelu onkin hyvä aloittaa riittävän ajoissa, että kortit ehtivät vielä postin kuljetettavaksi. Vuonna 2024 pääsiäinen on 29.3.-1.4. Samalla voi kaivella ideoita pääsiäistipun ja pääsiäismunan askarteluun.

Mistä pääsiäiskortti askartelu on hyvä aloittaa?

Tässä vaiheessa on hyvä aloittaa ideoiden etsiminen, jolloin pääsiäiskortti askartelu on saanut loistavan aloituksen. Hankintoja ei välttämättä kannata tehdä heti, vaan anna idean rauhassa kehittyä. Voit valita sellaisen tavan itsellesi, mikä tuntuu sinusta kaikkein sopivimmalta tai toisaalta myös helpommalta.

Ideoita onkin hyvä etsiä hyvinkin mielikuvituksellisista paikoista. Yksi vaihtoehto on Huikee Kasino, jossa voi katsella värikkäitä kolikkopelien ikoneita ja poimia niistä parhaimmat ideat. Vaikka et samanlaista tekisikään, niin värikylläisyyttä voit poimia kaikessa rauhassa. Keltainen on yleensä pääsiäisen väri ja siihen on hyvä sekoittaa paljon muutakin.

Kortin alla hyvin toimivia kartonkeja voi käyttää useasta eri väristä, sillä paljon ratkaisee se, millaisen kuvan tai kuvioinnin korttiin aiot lisätä. Mahdollisuuksia on paljon tarroista ja muista liimattavista kuvista, mutta mikään ei estä sinua tekemästä piirrosta ihan itse.

Pääsiäiskortti askartelu valmiista tarroista

Jos koet, että sinulla ei ole riittävän hyviä piirtäjän lahjoja, saa tarroista monenlaisia hauskoja ideoita, kunhan annat vain ajatuksen sekä mielikuvituksen lentää. Voit tutustua tarkemmin, mitä korttitarvikkeet tuovat ideoina ja valmiina ratkaisuina. Kuten jo äsken mainittiin, niin tarroja on paljon erilaisia ja niitä on helppoa hyödyntää.

Erilaiset koristenauhat on varsin helppo lisätä aihioon ja yhtä helposti toimivat ääriviivatarrat. Niiden avulla pääsiäiskortti askartelu on mukavaa ja korteista tulee tyylikkäitä sekä saat niihin ripauksen omaa itseäsi eli persoonallisuuttasi.

Tekstit voit kirjoittaa itse, mutta sen lisäksi voit hyödyntää tyylikkäiden kirjainten muotteja, jolloin kortti näyttää entistä paremmalta. Onkin jo heti sanottava, että ideoita on niin paljon, että kaikkia ei voi toteuttaa yhteen korttiin, muuten siitä tulee melkoisen sekava sekä täyteen ahdettu.

Onko pääsiäistipu askartelu hyvä vaihtoehto?

Jos pääsiäiskortti askartelu tuntuu hankalalta tai sinulla intoa tehdä paljon enemmänkin, voit myös askarrella pääsiäistipun. Pääsiäisen perinteet tuovat varsin paljon erilaisia ideoita, joita kannattaa katsella hiukan tarkemmin ja koittaa käyttää niiden kanssa lisäksi omaa luovuutta. Pajunkissat ovatkin virpomisen ansiosta varsin suosittuja koristeita, mutta pajunkissoja voi myös hyödyntää, jos sinua kiehtoo pääsiäistipu askartelu.

Kortin lisäksi voit yllättää jonkun lähimmäisesi tekemällä hänellä hellyyttävän pääsiäistipun ja voit olla varma, että hän pitää ideastasi todella paljon. Kookkaampi tipu sopii hyvin myös kahvi- tai ruokapöydän koristeeksi. Sen tekemisessä voit käyttää erilaisia valmiita muotteja ja ohjeita tai kehität itse oman suunnitelman mukaisen tipun.

Pääsiäismuna askartelu käytännössä

Varsin vanha idea on pääsiäismuna askartelu, jossa voit käyttää keitettyjä kananmunia, joita erilaisilla väreillä värjätään kauniiksi. Tällainen askartelu on syytä tehdä vasta pääsiäisenä, mutta pääsiäismunan voi askarrella myös pahvista tai käyttää muovista suklaamunasta saatua hyvää aihiota.

Sen päällystämiseen voi käyttää samoja tarroja kuin pääsiäiskortti askartelussa, joten kortista ja pääsiäismunasta tulee hyvin yhteensopivia. Jos aikaa ja intoa riittää, voi tehdä isommankin koristenurkkauksen, johon keräät itsellesi mieluisia pääsiäiseen liittyviä esineitä.

Valmiita pohjia saa myös tulostamalla, jolloin aikaa ei tarvitse käyttää piirtämiseen. Kaikki ideat ovat sallittuja ja kuten tiedetään, kaikki eivät osaa piirtää, joten silloin on hyödynnettävä useat mahdolliset keinot.