Villasukan kutominen

post thumb
Harrastukset
by Katja/ on 25 Mar 2021

Villasukan kutominen

Villasukan kutominen on taito, joka ei aivan jokaisella ole näinä päivinä enää hallussa. Kuitenkin villasukkia pidetään arvossaan ja ne ovat melko haluttuakin tavaraa. Kutominen ei ole vain mummojen hommaa, vaan monet nuoretkin innostuvat aiheesta sekä ovat hyvin näppäriä siinä. Onkin mukavaa, jos voi yhdessä isovanhempiensa kanssa harrastaa samaa asiaa tuoden sukupolvia lähemmäs toisiaan. Sukkia voi tehdä sillä mallilla, mikä sattuu miellyttämään. Voi luoda omaa tai hyödyntää valmiita ohjeita.

Villasukan kutominen on hyödyllistä ja hauskaa

Kautta aikojen ovat villasukat olleet se, mitä isovanhempien joulupaketeista paljastuu. Lapsena niistä ei ehkä jaksanut liikaa innostua, mutta mitä enemmän ikää tulee, kasvaa arvostuskin. Mikä sen mukavampaa, kuin sujauttaa kylmällä kelillä jalkoihinsa lämmöllä kudotut sukat ja antaa varpaiden lämmetä. Jotkut myös tekevät sukkia muidenkin riemuksi, myyntiin tai jopa hyväntekeväisyyteen.

Lajina kutominen on mukavaa, sillä kokemuksen myötä sitä voi harrastaa samalla kun vaikka turisee ystävien kanssa, istuu bussissa tai katsoo televisiota. Samalla kun valmistaa vaikkapa vauvan sukkia sairaalan vastasyntyneiden osastolle lahjoitettavaksi, voi seurata omaa mielisarjaansa. Neulominen rentouttaa ja viihdyttää. Aikuisen perussukat on mahdollista saada aikaan päivässä tai parissa, jos on aikaa ja puikot liikkuvat jo riittävän nopeasti.

Sukkamyynnillä lisätuloja

Omatekoisia sukkia voi myydä ja saada niistä lisätuloja. Kaupallisia malleja, kuten tuotemerkkejä ei saa myytäväksi tehdä, ellei niihin ole ostanut tarvittavaa lisenssiä. Verottajalle tulot olisi myös muistettava ilmoittaa, kuten kaikesta muustakin tienaamastaan rahasta. Hyviä myyntipaikkoja voivat olla torit ja kirpparit, joissa ostajat pääsevät tutkimaan ja koskettamaan lankaa samalla todeten sen sopivaksi.