Kierrätys

Kierrätys on hyväksi luonnolle

Kierrätys on hyväksi luonnolle

Kierrätys tarkoittaa esineen, materiaalin tai jonkun muun asian käyttämistä hyväksi uudessa yhteydessä. Kierrätys on hyväksi luonnolle ja jokaisen on mahdollista kierrättää jotakin. Roskien ja jätteiden lisäksi voi kierrättää, vaikka huonekaluja tai kodin käyttöesineitä. Omia turhia tavaroitaankin voi kierrättää, sillä ne voivat hyötyesineinä tuoda iloa jollekin muulle. Jokainen on varmasti kuullut puhuttavan ekologisesta jalanjäljestä, mutta tietävätkö kaikki mitä se tarkoittaa? Ekologinen jalanjälki kuvaa sitä, miten suuri maa- tai vesialue tarvittaisiin ihmisten kuluttaman ravinnon, energian ja materiaalien tuottamiseen sekä jätteiden käsittelyyn. Kaikki voivat tehdä oman pienen tekonsa ympäristön puolesta ja siitä syntyy yhdessä tekemisen voima.

Kierrätys on tullut jäädäkseen ja lapset kannattaa opettaa tähän ajatteluun jo pienenä. Roskat pitäisi myös oppia heittämään roskakoreihin. Tällä tavalla Suomen luonto pidetään puhtaana.

Suomen luonto on ainutkertainen

Suomen luonto on ainutkertainen ja sitä kannattaa varjella. Rikkautena meillä on neljä erilaista vuodenaikaa, joista voi ammentaa voimaa. Maassamme luonto on lähellä joka puolella ja metsään on halutessaan helppo lähteä hetkeksi hengähtämään.

Kannattaa elää hetkessä ja pysähtyä kuuntelemaan luonnon ainutkertaisia ääniä. Luonnon on todettu muun muassa parantavan ongelmanratkaisukykyämme ja tarkkaavaisuuttamme. Luonto parantaa luovuuttamme ja sieltä on mahdollista ammentaa ideoita niin työelämään kuin vapaa-aikaankin. Ylirasittuneet aivomme rentoutuvat metsässä kävellessämme ja siitä tulee sanonta luonnon parantavasta voimasta. Luontoympäristön monipuolisten mikrobien sanotaan vaikuttavan ennaltaehkäisevästi terveyteemme.

Askartelu ja kierrätys

Askartelu ja kierrätys

Askartelu ja kierrätys ovat kaksi täysin eri asioita tarkoittavia sanoja, jotka myös tavallaan kuuluvat yhteen. Askartelutarvikkeiden kierrätyksestä on tullut hyödyllinen trendi, joka kasvaa päivä päivältä. Ihmiset ovat heränneet ajattelemaan luontoa ja keinoja sen säästämiseksi. Oma panostus siihen voi lähteä vaikka itselle hyödyttömien muovihelmien antamisesta eteenpäin.

Hyvä kannattaa laittaa kiertoon ja näin askartelu tulee entistä mielekkäämmäksi. Kierrätyskeskukseen kelpaa kaikenlaiset askarteluun soveltuvat tarvikkeet, aina viinipullon korkeista erilaisiin pakkausmateriaaleihin. Sieltä niitä kulkeutuu erilaisille kädentaitoverstaille, joissa ne pääsevät hyötykäyttöön. Erilaiset kierrätyspajat tarjoavat rentoa ja mukavaa toimintaa kierrätysmateriaalien parissa. Niistä saa ideoita materiaalien hyödyntämiseen samalla kun oppii uusia taitoja.

Askartelu kierrätys materiaaleista

Askartelu kierrätys materiaaleista on yleistymässä. Tämä on mainio johdatus kiertotalous teemaan. Kiertotaloudella tarkoitetaan sitä, että kotitaloudet pyrkivät maksimoimaan komponenttien, tuotteiden ja materiaalien kiertoa taloudessa niin pitkään kuin mahdollista. Tämä puolestaan vähentää maapallon resurssien käyttöä. Tällä taika sivustolla haluamme kiinnittää huomiota kierrätyksen ajankohtaisuuteen ja tärkeyteen. Kotoa löytyy oikea aarreaitta, kun lähtee avoimin mielin etsimään tarvikkeita seuraavaa askarteluprojektiaan varten. Voi olla, että uusiin tarvikkeisiin ei tarvitse tuhlata penniäkään.

Ekologinen jalanjälki arjessa tarkoittaa sitä, että pienillä valinnoilla on mahdollista vaikuttaa suuriin asioihin. Niillä pystymme parantamaan maailman lisäksi myös omaa hyvinvointiamme. Alkuun voi vaikka luopua muovipulloissa myytävistä juomista ja ottaa kahvinsa kertakäyttömukin sijasta termosmukiin. Muovipussien sijasta kauppareissuillaan voi käyttää kestokasseja. Kokonaan jätteettömään elämään tuskin on mahdollista päästä, mutta omassa arjessaan voi vaikuttaa jokainen.