Vessapaperirulla-askartelu aikuisille

post thumb
Harrastukset
by Katja/ on 18 Jun 2022

Vessapaperirulla-askartelu aikuisille

Vessapaperirulla-askartelu on hauska, helppo ja edullinen askarteluidea. Vessapaperirullia kertyy lisäksi erittäin nopeasti suuri määrä ja ne on sen jälkeen helppo hyödyntää askarteluun. Askarteluun käyvät hyvin myös talouspaperirullat. Vessapaperirullista askartelu sopii koko perheelle aina aikuisia myöten. Tämä teksti antaakin vinkkejä nimenomaan aikuisille sopivaan vessapaperiaskarteluun. Monet askarteluideat ovat toteutettavissa erittäin helposti välineillä, jotka löytyvät usein jo valmiiksi kotoa.

Vessapaperirulla-askartelu tarjoaa loputtomasti ideoita

Askartelua vessapaperirullista voisi suositella kaikilla askartelusta kiinnostuneille, sillä se tarjoaa lähes loputtomasti ideoita. Rullia voi esimerkiksi maalata, koristella ja leikellä tai niistä voi tehdä erilaisia säilytysratkaisuja. Niistä saa askarreltua erilaisia asioita myös lemmikkien, kuten jyrsijöiden, käyttöön. Jyrsijät esimerkiksi pitävät erilaisista esteradoista ja tunneleista tai rulliin piilotetuista ruoista. Rullista saa luotua paljon muutakin, kuten jopa kaiuttimet.

Vessa- tai talouspaperirullista saa luotua alkeellisen kaiuttimen vaikkapa mökillä ollessaan, jos oma Bluetooth-kaiutin sattui unohtumaan kotiin. Tämä kaiutin toimii yllättävän hyvin ja sen askartelu on erittäin helppoa. Tarvitset siihen kaksi pahvista kahvikuppia, vessapaperihylsyn, teippiä ja sakset. Leikkaa vessapaperirullaan aukko, johon mahtuu puhelin. Leikkaa sitten kuppien kylkiin reiät rullille ja teippaa kaiutin kasaan. Voit halutessasi koristella kaiuttimen.

Askartelua vessapaperirullista puutarhaan

Vessapaperirulla-askartelu on loistava idea puutarhureille. Niihin voi esimerkiksi istuttaa pistokkaita. Ne voi leikata myös kahtia tai tarvittaessa pienempiinkin osiin. Voit asettaa rullat pistokkaineen vaikkapa laatikkoon vierekkäin, jossa ne pysyvät hyvin pystyssä. Niitä voi hyödyntää muillakin tavoin puutarhassa, parvekkeella tai vaikkapa terassilla. Voit esimerkiksi säilöä koristelluissa rullissa puutarhavälineitä. Vihreiksi tai muuten puutarhaan väreihin sopiviksi maalatut ja koristellut rullat sopivat hyvin puutarhaan.

Vessapaperirulla-askartelu puutarhassa tarjoaa monia ihania ideoita. Rullasta saa vaikkapa luotua pienen puutarhatontun kodin leikkaamalla siihen oviaukon ja tekemällä luonnonmateriaaleista katon ja puitteet kodin ympärille. Sisään voi laittaa jopa sähkövalon – älä kuitenkaan laita sinne kynttilää, sillä rulla syttyy palamaan.

Rullista askartelua sisätiloihin

Rullista saa askarreltua sisätiloihin jopa vieläkin enemmän erilaisia asioita kuin ulos. Ideoita on melkeinpä loputtomasti ja niihin voi saada inspiraatiota yllättävistä paikoista. Esimerkiksi verovapaat nettikasinot kolikkopeleinään voivat tarjota inspiraatiota erilaisten hauskojen otusten askarteluun vessapaperirullista. Oman kodin värit taas voivat antaa inspiraatiota rullien maalaamiseen. Esimerkiksi metallinhohtoisiksi tai mustiksi maalatuista rullista saa upeita sisustuselementtejä ja vaikkapa korutelineitä tai pidikkeitä kukille.

Hyödynnä vessapaperirullat myös säilytysideoihin. Vessapaperirullat ohuiksi rinkuloiksi tai siivuiksi leikkaamalla voi esimerkiksi taitella kauniin korin vaikkapa täysien vessapaperirullien säilytystä varten. Rullista saa myös sellaisenaan ne koristelemalla tai vaikkapa pitsillä päällystämällä kauniita säilytyspurkkeja. Säilytyspurkit voi koristella myös esimerkiksi nauhoilla, helmillä tai muilla askartelutarvikkeilla.

Vessapaperirulla-askartelu luonnonmateriaaleista

Askartelu luonnonmateriaaleista on helppo yhdistää vessapaperirulliin. Tällaisessakin askartelussa on myös vain mielikuvitus rajana. Voit vaikkapa askarrella niistä sytykkeitä täyttämällä ne vaikkapa kuivilla risuilla. Vessapaperirullia ja erilaisia luonnonmateriaaleja luomalla saa myös aikaiseksi mitä erilaisimpia seinä-, pöytä- ja puutarhakoristeita. Esimerkiksi rullan ohuiksi renkaiksi leikkaamalla voit luoda renkaita taittelemalla erilaisia kuvioita.

Loistava idea kesän lomapäiviin on myös pienen maatilan tuunaus puutarhaan vessapaperirullista ja luonnonmateriaaleista. Moni on varmasti tehnyt käpylehmiä ainakin lapsena. Tällaisen luonnon oman maatilan saakin luotua vaikkapa kävyistä ja risuista lehmiä askartelemalla ja tuunaamalla useasta vessapaperirullasta navetan. Navetan seinät esimerkiksi voi koristella risuilla tai muilla materiaaleilla.

Vessapaperirulla-askartelu luonnonmateriaaleista sopii myös mitä erilaisimpien koristeiden tekemiseen. Esimerkiksi oksia rullan ympäri liimaamalla saa luotua kauniita puukoristeita vaikkapa ikkunalaudalle. Leikkaamalla rullat eri pituisiksi, koristelemalla ne kauttaaltaan oksilla ja asettelemalla vierekkäin saa kauniin asetelman. Monia muitakin luonnonmateriaaleja voi hyödyntää tällaisiin asetelmiin. Esimerkiksi maalatut kivet tai oksilla koristeltuihin rulliin istutetut kukat tai kasvit ovat kauniita.